söndag 20 mars 2011

Glädjetårar!

Läste precis i en blogg om ett älskat barns födelse. Ett hett efterlängtat barn har hittat ut till sin mamma och pappa, vars famnar nu inte känns riktigt lika tomma längre. Kärleken övervinner allt, mirakel sker runt om oss varje dag. Allas barn är små mirakel.

Idag har jag och Guila varit och grillat vid Delsjön, tillsammans med andra familjer i spädbarnsfonden. Det var kallt, men där fanns ändå värmen. Inte bara från eldstaden, utan i de hjärtan som delar samma öde. Det gör mig alltid lite ledsen att se att vi är så många. Olika människor men med samma sår. Vissa med färska sår och vissa med lite mindre öppna sår.

Fyra år sedan är det i maj. Fyra år! Så mycket som har hänt. Så lång tid. Fast avståndet är fortfarande inte så stort alla dagar. Som idag. En Dylandag.

Hjälp vad trött jag har varit de senaste snart nio månaderna! Att två små söta människor kan göra sina föräldrar så trötta;) Mina bästa små tjejer. Det är helt otroligt hur mycket man kan älska sina barn. Störst av allt är kärleken och större än det är barnen! Så lyckligt lottade vi är. Så tacksamma. Tänk att vi har två små flickor som bor här med oss nu. Skakar på huvudet, för ibland är det liksom bara för bra för att vara sant! Sorgen och förtvivlan som var så stor, ur det växte det här. Fantastiskt!

Guila har blivit lite känslig. En ny fas tänker jag. Hon har blivit så stor. Pratar och förklarar. Vill göra saker själv. Äta själv, på sitt sätt, på sin tid! Klär ut sig och står och gör miner i spegeln. Ömsom vill ha sin lillasyster ömsom bort med Miimii! Hon kan faktiskt sitta och pussla eller leka själv! Kan inte låta bli att smygtitta på henne när hon ser så där härligt koncentrerad ut;) Det är fascinerande hur mycket de ändras. Hon är fortfarande ganska vild på det stora hela. Älskar att springa (med både armar och ben vevandes i luften) och vill helst av allt bli jagad. Då skriker hon av glädje! Men plötsligt har hon blivit lite mer mammig och till och med lite blyg ibland! Förut möttes både främlingar o bekanta av stora leendet och HEJ! Nu kan tom mormor få vänta en stund på kram om hon är på det humöret..HEJ får förstås de flesta fortfarande;) Min lilla tjej blir bara längre, större och finare.

Min lilla tjej, Aimee, har visat sig vara en riktig liten busunge hon med! En väldigt bestämd sådan. Hon vet redan precis hur hon ska göra för att vi skall göra vad hon vill. Det borde jag förresten ha räknat ut med tanke på hur bestämd hon var redan när hon föddes! Hon skrek tills vi gjorde rätt helt enkelt! Nu skriker hon inte, men har andra trixs. Hon knyter sina små nävar och biter ihop den söta tandlösa munnen och skakar. Alltså för att hon vill och för att hon kan och för att hon absolut får uppmärksamhet då. Veckans nya är att skaka på huvudet och sedan skratta. Annars kan man ju slå hårt i matbordet så att man hörs ordentligt. Hjälp! Hon tror att hon är äldre än vad hon är också, för plötsligt vägrar hon att bli matad med sked!! Hallå du är inte ens nio månader damen, din mamma får gråa hår! Nej, hon skall bara äta själv! Snacka om att få gnugga geniknölarna för att hitta på mat till henne. Det blir en del omeletter med olika fyllningar, pannkakor är gott. Men puréer är helt ute! Yoghurt är gott och det går an att bli matad med minsann. Som sagt undra varför man är så trött;)

Längtar till den dagen då de kan börja leka lite med varandra! Det har smygbörjats nu, eftersom Aimee kryphasar sig framåt nu!! Det blir en del KOM Miimii!! ;)

Så livet är gott, men trött, men gott, med medvetslöst, men alldeles väldigt underbart!
ps väntar med spänning på små bebisars entré, två små änglasyskon till efter sommaren och en nära väns småsyskon nästan på året efter Aimee, nu i juli! Mysigt med andras bebisar att klämma på när vår verkstad har stängt;) Hjälp vad fort det går! Aimee är ett till sommaren, hon kom ju nyss ju!

Inga kommentarer: